Tjock-TV

Hej !!

Ni minns alla er barndom med en liten 14 tums TV som ni hade på ert rum som ni spelade Nintendo eller Amiga 500 på. Det var inte helt omöjligt att man först hade en 12 tums svart-vit TV til ett gammalt TV-spel.

TVn som på sommaren fick följa med på husvagnsemestern och om man hade tur så lyckades pappa att ställa in antennen så att bilden blev bra så man kunde se simhopp annat.

12240361_10153226544852215_3318711771108490782_o.jpg

Sen så fick man tillbaka sin TV så man kunde fortsätta att lira Mario och annat på det glada 1980-talet. Dessa TV heter ordagrant CRT-TV som i folkmun kallas för Tjock-TV. I vardagsrummet  det en 28 tummare som var kopplad till en VHS-spelare så att man kunde se film när som helst, vilken lyx.

Med en Tjock-TV kunde man skjuta fåglarna i Duck Hunt och om man hade Sega så kunde man lira Sonic som spann bättre än en glad katt. När sedan vardagsrummet skulle uppdateras så  fick man den gamla 28 tummaren att ha i sitt eget rum, snacka om grymt med en sådan stor TV att spela och om man hade egen VHS på rummet så kunde man se Duck Tales när som helst.

Det känns lite som en ens barndom att spelaåde TV-spelet  Nintendo på Tjock-TV. Sen så föll både TV-spelet och den klumpiga TVn i glömska, en TV som knappt orkade bära. Oftast så hamande dom upp på vinden eller nere i ett källareutrymme om man hade tur, annars så kastades dom på tippen.

Datorer, moderna TV-spel som PlayStation och XBOX med tillhörande Platt-TV fick istället utrymme i våra hem. Men hela tiden så kan vi inte släppa våra barndomsminnen och vi vill ha tillbaka dom alla.

Så man börjar att kolla efter dom på loppisar, secondhandaffärer, elektroniksoporna, Blocket, Tradera och på andra ställen. Till slut så står dom där framför ens ögon, Tjock-TV.

För min del så kopplade jag in mitt Nintendo och Mega Drive till min 42 tum Platt-TV och det var hur tufft som helst att spela Mario och Sonic på en stor TV, men sedan så var det inte kul för att bilden blev inte så snygg, så jag letade runt och på Myrorna så stod där en 20 tum Sharp Tjock-TV som jag fick för 75 kronor som jag släpade hem i en IKEA-kasse på bussen och det kändes som att TVn vägde ett ton.

När jag väl fick hem den och kopplade in den så var det som att dom gamla retrospelen fick ett nytt iv och såg så mycket snygga ut och för att en gammal TV är mer förlåtande än en ny stor Platt-TV.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: