Super Game Boy

Hur många är vi som bara älskar den bärbara spelkonsolen Game Boy som dök upp år 1989, men sådär kul var det väl inte att spela på den lilla grönsvarta skärmen, men vad skulle man göra när man sklle spela bärbart.

5 år senare år 1994 kom det som vi alla ville ha för att kunna spela de små spelen på vanlig TV, då kom nog det bästa tillbehöret förutom Zapper Ljuspistol som är Nintendo Super Game Boy som är en adapter som gör att man kan spela Game Boy spel på en vanlig TV med sitt Super Nintendo.

Man sätter i Game Boyspelet i Super Game Boy adaptern och sedan ner med allt i spelkassettluckan på Super Nintendo och då dyker Super Game Boy bilden upp med Game Boyspelet i en ram, för att GameBoyspelen har lägre upplösning än Super Nintendo. an kan byta bakgrund på skärmen, både förvalda och göra egna.

Visst spelen blir inte helt färgglada, men det blir fler färger än på vanligt Game Boy och som sagt trevligare med att spela på stor TV och med riktiga handkontroller.

SDC12954

Man kan spela alla vanliga gråa Game Boyspel och Game Boy Colorspel med svarta spelkassetter, genomskinliga Game Boy Colorspel kan man bara spela på ett japanskt Super Famicom med hjälp av Super Game Boy 2 och på Nintendo 64 med Wide-Boy 64 som kan spela Game Boy, Game Boy Color och Game Boy Advance spel.

Nintendo Game Cube kan också spela Game Boy, Game Boy Color och Game Boy Advance spel med hjälp av en Game Boy Player som är en extra botten som man kopplar in under Game Cube.

Som sagt Super Game Boy är ett tillbehör som är ett måste om man gillar Super Nintendo och Game Boy.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: