Super Nintendo

En retrokonsol som jag har omfamnat med bägge mina armar och som numera ligger mig varmast om hjärtat är 16-bitkonsolen Super Nintendo.

Wikipedia_SNES_PAL

Jag fick ett Nintendo NES 8-bitar år 1989 och hade den i 3 år och spelade på den väldigt mycket, men tyvärr så sålde jag den år 1992 till förmån till en 16-bitar dator som är Amiga 500 som påminner om Sega Mega Drive som var Super Nintendos största konkurrent. Jag hade ingen av de andra retrokonsolerna som Sega Master System, Sega Mega Drive och Super Nintendo. Det blev datorer för hela slanten för min del.

28863_front

Det var inte förrens år 2005 dvs 13 år efter att Super Nintendo släpptes i Sverige som jag införskaffade min egen konsol på en loppmarknad, jag passade även på att köpa ett NES på samma loppmarknad.

Jag spelade på dem, men sedan så tröttnade jag packade ner dem och de hamnade uppe på vinden där de låg och skräpade och samlade damm i några år, innan jag fick tillbaka mitt retrospelintresse igen och gick upp på vinden och släpade ner dem och kopplade in dem på min 42 tum Platt-TV och det var hur tufft som helst att spela Super Mario Bros och annat på en stor TV.

33410-Daffy_Duck_-_The_Marvin_Missions_(USA)-1459237429

Jag skaffade en hel del spel till mitt NES och Mega Drive och SNESet hamnade i skymundan och bara lämnad åt sitt öde urkopplat på en hylla sidanom min nyförskaffade Tjock-TV som jag bara var tvungen att köpa för att jag kom på att man kan inte skjuta ankor i Duck Hunt på en Platt-TV och sedan så blir de gamla spelen så mycket snyggare på en Tjock-TV.

Jag fick tag i de flesta av de bästa plattformspelen som ligger mig varmast om hjärtat där man hoppar, springer och annat genom sidskorollandes 2D-spel. Men inte förrens i år så har jag upptäckt Super Nintendos oehörda charm och riktigt snygga spel med grym grafik och mysiga miljöer i spelen och riktigt bra spelkänsla.

145815-lucky-luke-snes-front-cover

Jag tycker bäst om och ska försöka att alla plattformspel som är gjorda efter tecknade filmer och serietidningar som Asterix, Daffy Duck, Lucky Luke och alla de andra roliga serierna och filmerna som man växte upp med på 1980/1990-talet och man återupplever ens barndom och spelen som är så mycket snyggare i dess underbara
16-bitars grafik och dagens spel har inget att komma med när man jämför dem med spelen av den gamla skolan.

Kommentera gärna och ge mig tips på roliga och bra SNES-spel som ni tycker att jag ska titta närmare på och införskaffa.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: