Asterix – Super Nintendo

Jag fick precis hem Asterix (1993) på Super Nintendo som jag betalade 79 kronor fast pris + 16 kronor frakt som blev sammanlagt 95 kronor som jag tycker är ett bra pris, det finns dom som vill ha över 200 kronor mera för samma lösa spelkassett.

SDC13064

Jag tycker att det räcker med att köpa Super Nintendospel som lösa spelkassetter, då kompletta SCN-spel med box och manual kostar rätt så mycket, precis som NES.

Mitt Asterix är märkt med PAL Version SNSP-XE-NOE där det sista ordet NOE är tyska spel som oftast har engelsk text i spelet. NOE är förkortning för Nintendo of Europe. Man brukar kunna få NOE versioner för bra priser.

Nu över till själva spelet som är ett typiskt plattformspel från 1990-talet som är det årtionde då jag tycker att TV-spelen var som snyggast och på 16-bitskonsoler. Asterix är från år 1993 då Super Nintendo var rätt så nytt och färskt.

Spelet går i korta drag ut på att man spelar som huvudrollsinnehavaren som titelen syftar på så är det självklart Asterix som man axlar rollen som där man färdas i ett 2D sidoskrollande plattformspel genom Europa där man får slåss mot Romare och diverse vilda djur på sin färd som vars huvudmål är att man ska rädda sin bästa kompis Obelix innan skurken Julius Caesar kastar honom till lejonen.

Jag tycker att spelet är riktigt kul och påminner om Super Mario Bros, då man slår fiender, an mhoppar och slår på saker som ger en bonus, man samlar på guldmynt och man kan ta trolldryck så att man blir odödlig en liten stund.

Man kan även spela spelet som två spelare, men då blir även spelare 2 Asterix när det är dess tur att spela. Spelet fick två år senare en uppföljare som heter Asterix & Obelix.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: