Masters of the Universe

Hej på er alla läsare

Något som är riktigt kul att samla på förutom kultfilm och retrospel är vintageleksaker och i synnerhet Masters of the Universe som i folkmun brukar kallas för He-mangubbar.

mastersoftheuniverse_mainbanner

De första actionfigurerna kom ut redan år 1981, 2 år senare år 1983 kom den klassiska och kultförklarade tecknade serien Masters of the Universe med He-man som hjälten och Skeletor som skurken och ärkefienden.

Det var det amerikanska leksaksföretaget Mattel som låg bakom figurerna. Det kom ut en hel uppsjö med figurer, vissa figurer som He-man och Skeletor kom ut i olika utföranden, allt för att sälja mer och ge flket fler figurer att köpa och samla på.

Här är är en bild på min egen saming av figurer som förkortas MOTU.

SDC13257

MOTU är det som är roligast att samla av när det gäller vintageleksaker, som är så charmiga med deras muskler, pälskalsonger, stövlar, vapen och i olika utföranden, de är enkelt gjorda då kropparna är oftast i samma form, bara att de har fått andra färger och lite ändringar.

Självklart så dök det upp några olika linjer med bootlegs/knockoffs. Kändast är Hong Kong baserade Sungold med deras linje som hette Galaxy Warriors, det fanns även Galaxy Fighters, Muscle Warriors för att nämna liknade linjer.

Man blir helt enkelt på gott humör när man hittar figurer på mässor och liknande tillställningar och man bara känner att man måste köpa dem.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: