Murderrock

Titel: Murderrock
Originaltitel: Murderrock – Uccide a passo di danza
Alternativtitel: Dancing Death

Land:Italien
År: 1984


Bolag: Cult Cinema International – Tyskland
Format: Stor Bokbox DVD
Nummer: 182/500

Tyskt, italienskt, engelskt tal och tysk text
Widescreen: 1.85:1

https://www.imdb.com/title/tt0087759/

Murderrock är en italiensk giallo från år 1984 som är regisserad av Lucio Fulci som handlar om en dansskola i New York där danseleverna tränar för en uttagning till ett TV-program. Den ansvariga för dansklassen är Olga Karlatos som vi minns mest från Lucio Fulcis Zombie Flesh Eaters (1979) och dansläraren spelas av Geretta Geretta som vi minns mest från Bruno Matteis Rats (1984) och Lamberto Bavs Demons (1985).

Nu springer det runt en maskerad galning klädd i svarta skinnhandskar som är beväpnad med en hattnål och kloroform som vapen. Vem är mördaren, är den någon dansklassen som gör det för att eliminera dom andra danseleverna för att själv bli utvald till dansuppvisningen eller är det någon helt annan som vill gallra ut bland dom.

I mindre roller ser vi Lucio Fulci själv och Al Cliver som spelar en polis och Silvia Collatina som spelar en rullstolsburen flicka som tycker om att fotografera och fotograferar mördaren som fastnar på en av hennes bilder som leder polisen lite i deras jakt på mördaren.

Jag tycker att Murderrock var riktigt bra och bjöd på en bra historia och spänning även om den är en av Fulcis mindre omtyckta filmer.

7/10

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: